Rob Ley colour shifting building

transforming the new Eskenazi Hospital parking structure into an interactive, synthetic terrain. A field of 7,000 angled metal panels in conjunction with an articulated east/west color strategy creates a dynamic façade system that offers observers a unique visual experience depending on their vantage point and the pace at which they are moving through the site. In this way, pedestrians and slow moving vehicles within close proximity to the hospital will experience a noticeable, dappled shift in color and transparency as they move across the hospital grounds, while motorists driving along W. Michigan Street will experience a faster, gradient color shift which changes depending on their direction of travel.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s